Home

Dăm drumul la noi parcări de biciclete: încă 50 de locuri

Știri

Dăm drumul la noi parcări de biciclete: încă 50 de locuri

2023-04-29

Știm cu toții că e greu să ții una, două biciclete într-un apartament, din lipsă de spațiu. Tocmai de aceea, venim cu o veste bună: vă punem la dispoziție încă 50 de locuri de parcare.

Duminică spre luni, 1 mai, de la ora 00.00, vă puteți înscrie pentru a obține loc pentru bicicleta voastră într-una dintre cele două smart bike-uri, pe care le-am amenajat pe Aleea Băiuț și strada Zboina Neagră. Acestea au fiecare câte 25 de locuri.

Înscrierile se fac aici: https://parcari.adps6.ro/solicitare/solicitare-loc-de-parcare-biciclete?fbclid=IwAR0o5hybl4FsPCT2dyYmPK5gvXmNSuMEaBCThzgwxe4-Cz6goT1FWIUtg28.

Pot fi închiriate cel mult două locuri de apartament, iar costul anual pentru o bicicletă este de 100 de lei.

Parcările sunt dotate cu panouri fotovoltaice, astfel că energia electrică necesară vine de la soare, dar și cu camere de supraveghere atât în exterior, cât și în interior.

Fiecare beneficiar de loc de parcare va primi cartelă de acces, după semnarea contractului.

În curând, o nouă parcare cu 50 de locuri

În curând, deschidem și parcarea din strada Fabricii, unde vor încăpea 50 de biciclete.

100 de locuri în 4 locații, amenajate anul trecut

Anul trecut, am construit patru astfel de locații, primele parcări pentru biciclete din București, pe Vintilă Mihăilescu nr. 12, Aleea Râmnicel nr. 2, Str. Ghirlandei nr. 50, Bd. 1 mai nr. 26.

În total, sunt 100 de locuri, între blocuri, iar cu cele noi vom ajunge la 200.

Urmează alte parcări, în 10 locații

Până la finele anului, Administrația Comercială Sector 6 va amenaja alte zece astfel de parcări, în următoarele locații:

- Bd. Constructorilor 24;

- Str. Filimon Nicolae 30;

- Str. Mihăilescu Vintilă 2;

- Str. Partizanilor 2;

- Str. Cetatea de Baltă, intersecție cu str. Roșia Montană;

- Str. Manolescu Ion 4;

- Str. Cupolei 5;

- Str. Bozieni 6;

- Str. Tolbei 4;

- Str. Târgu Neamț 7.

 

Încurajăm mersul pe două roți și așteptăm finalizarea master planului pentru rețeaua de piste, comandat de către Primăria Capitalei.

Am ridicat topo pentru amenajarea a trei piste în Sectorul 6, pe Bd. Iuliu Maniu, Bd. Drumul Taberei și Splaiul Independenței, dar fără aprobare nu putem începe lucrările. Pistele se vor interconecta cu întreaga rețea gândită la nivel de București.