Home

Zece noi parcări de biciclete, cu câte 50 de locuri, date în folosință. Cum poți obține unul

Știri

Zece noi parcări de biciclete, cu câte 50 de locuri, date în folosință. Cum poți obține unul

2024-02-06

Am amenajat încă zece parcări de biciclete, fiecare cu câte 50 de locuri, care vor fi date în folosință din 7 februarie. Din cursul nopții de marți spre miercuri (6 spre 7 februarie), la ora 00.00, dăm startul încrierilor și se merge pe principiul „primul venit primul servit”.

Așadar, puteți să vă eliberați balcoanele și scările de bloc. 500 de biciclete vor putea fi „cazate” în condiții moderne, civilizate.

Unde sunt cele zece parcări pentru biciclete

Noile parcări de biciclete sunt în următoarele locații:

  1. Calea Crângași colț cu Str. Mehadia
  2. Str. George Ranetti
  3. Str. Cetatea de Baltă
  4. Str. Partizanilor
  5. Str. Murguța
  6. Bd. Anul 1864
  7. Str. Valea lui Mihai
  8. Aleea Pasărea în văzduh
  9. Str. Târgu Neamț
  10. Aleea Romancierilor

Aceste parcări pentru biciclete sunt prevăzute cu panouri fotovoltaice, camere de luat vederi atât la exterior, cât și la interior (conectate la Poliția Locală Sector 6), au avertizor de „ușă deschisă”, senzori de lumină, rastelurile sunt numerotate, alocate nominal, iar accesul se face pe bază de card.

Cum și când se vor repartiza cele 500 de locuri

Administrația Comercială Sector 6 a amenajat aceste zece parcări în lunile noiembrie și decembrie 2023, iar acum le dăm în folosință.

Startul înscrierilor se dă marți spre miercuri noaptea (6 spre 7 februarie), la ora 00.00, la acest link: https://parcari.adps6.ro/solicitare/solicitare-loc-de-parcare-biciclete.

Se pot depune solicitări pentru maximum două locuri de apartament. Tariful este de 200 de lei/loc/an, cu posibilitate de prelungire a contractului.

Te poți înscrie până duminică, inclusiv (11 februarie), iar de luni începem atribuirea în ordinea solicitărilor. 

Dacă ai prins loc, primești confirmarea pe mail. Apoi, achiți taxa la casieria Administrației Comerciale și imediat primești cardul de acces în incinta parcării.

Ciprian Ciucu: „Anul acesta, vom ajunge la 1.200 de locuri”

ciprian ciucu

„Aceste 10 noi parcări pentru biciclete se adaugă altor 7, cu 200 de locuri, deja ocupate.  Și, pentru că cererea este mare, nu ne oprim aici, ci vom amenaja încă zece în acest an. Astfel, până la finalul anului 2024, vom ajunge la 1.200 de locuri de parcare pentru biciclete.

Ideea e ca cine stă puțin mai departe de metrou să se poată deplasa cu bicicleta până la metrou, unde la fiecare stație avem rasteluri unde se pot lăsa bicicletele. Astfel, încurajăm mersul pe două roți și ca soluție de tranzit, nu doar de plăcere. 

Primăria Capitalei urmează să publice la un moment dat planul de mobilitate pentru transportul alternativ, Primăria Sectorului 6 a ajutat Primăria Capitalei pentru a creiona acest plan de mobilitate, noi am făcut propriile întabulări pe care le-am pus la dispoziția echipei care lucrează la acest plan. Până atunci, construim astfel de parcări pentru biciclete care sunt foarte solicitate”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.